Så meget sæd skal du bestille

Når det drejer sig om, hvor meget sæd du skal bestille, er der mere end et svar, da det afhænger af behandlingsmetoden. Vi anbefaler, at du kontakter din fertilitetsklinik, inden du bestiller. Her er vores anbefalinger, så du kan få en idé om, hvor meget du skal bestille.

Donorsæd til IUI

IUI (intrauterin insemination) er en relativt enkel fertilitetsbehandling, der udføres af en erfaren sundhedsprofessionel. Under behandlingen føres sæden ind i livmoderen for at øge antallet af sædceller, der når frem til æggelederne.

Vi anbefaler IUI-strå til IUI-behandling. Hvis din klinik har bekræftet, at de kan forberede stråene inden behandlingen, kan du også vælge ICI-strå. Læs om forskellene mellem IUI- og ICI-strå.

Hvis du bestiller IUI-strå, anbefaler vi dig at bestille 1 x MOT10-strå (eller højere) pr. insemination. Læs mere om MOT her.

Hvis du bestiller ICI-strå, som din klinik skal forberede til IUI-behandling, anbefaler vi, at du vælger enten 4 strå med MOT5, 2 strå med MOT10 eller 1 strå med MOT20.

Hvor meget sæd skal du bestille?

Donorsæd til IVF

IVF (in vitro fertilitationfertilitetsbehandling) er en proces, hvor æggene tages ud af ovarierne og befrugtes med sæd i laboratoriet. Når et eller flere embryoner er dannet, vil det/de blive sat op i livmoderen.

Anbefalingerne til IVF-behandling varierer fra klinik til klinik, så vi anbefaler, at du taler med din klinik, inden du bestiller.

Vi anbefaler, at du bestiller 1 x MOT10- eller MOT20-strå med enten IUI- eller ICI-strå afhængigt af klinikkens procedure for behandling af stråene. 

Donorsæd til ICSI

ICSI (intracytoplasmatisk sædcelleinjektion) er en speciel form for IVF, hvor én enkelt sædcelle føres direkte ind i kvindens æg. Som ved IVF sættes et eller flere embryoner op i livmoderen.

Også ved ICSI anbefaler vi, at du taler med klinikken, inden du bestiller, da klinikkerne kan have forskellige anbefalinger. Generelt er 1 x MOT5-strå nok til at udføre ICSI. Både IUI- strå og ICI-strå kan købes.

Donorsæd til ICI

ICI, som er en forkortelse for intracervikal insemination, er den mest enkle fertilitetsbehandling med donorsæd. Til ICI kan du bruge både ICI- og IUI-strå.

Vi anbefaler, at du bruger 2 x MOT10-strå. Højere MOT eller flere strå kan bruges, men det er ikke nødvendigt. Bemærk, at MOT5-strå er uegnede til intracervikal insemination.

Cryos anbefalinger – et overblik

Husk altid at spørge din fertilitetsklinik angående deres præference og procedure for håndtering af strå.

BEHANDLING

CRYOS-ANBEFALINGER

DU KAN OGSÅ BRUGE

IUI  1 x IUI-strå MOT10 1 x IUI-strå MOT5, MOT20 eller højere
IVF 

1 x ICI/IUI-strå MOT10 eller MOT20

1 x ICI/IUI-strå MOT5

ICSI 1 x IUI straw MOT5 1 x IUI straw MOT10 eller højere
ICI 

2 x ICI/IUI-strå straws MOT10

2 x ICI/IUI-strå MOT20 eller højere

Vi er her for dig

Hos Cryos ønsker vi at støtte dig og hjælpe dig på din rejse mod forældreskab. Du er velkommen til at kontakte os , hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information. Vi taler dansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk og portugisisk.