En drøm gik i opfyldelse

Det startede i Aarhus i 1981, da Cryos’ grundlægger Ole Schou havde en mærkelig drøm om frossen sæd. I dag er Cryos en international sæd- og ægbank, der er anerkendt vidt og bredt og har fået tusindvis af drømme til at gå i opfyldelse.

Den internationale virksomhed, Cryos, leverer frossen donorsæd og -æg til mere end 100 lande i hele verden. Vi har verdens største udvalg af Non-ID Release og ID Release donorer. Vi er også stolte over at kunne prale af at have det største antal registrerede graviditeter i verden.

Fra starten har virksomheden specialiseret sig i cryokonservering af sæd. I de seneste 10-15 år har teknologien bag nedfrysning af oocytter (æg) været i kraftig udvikling. Da den blev bedre og bedre, var det kun naturligt for Cryos også at gå ind på markedet for donoræg.

I 2015 etablerede Cryos den første fuldt uafhængige bank til frosne æg i USA, og er vi stolte over nu at kunne åbne vores første ægbank i Europa. Visionen er stadig den samme, nemlig at få barnløses drøm til at gå i opfyldelse.

Ud over avanceret forskning og udvikling kan Cryos’ internationale succes tilskrives mennesker – de mennesker, der arbejder hos Cryos, vores storsindede sæd- og ægdonorer og naturligvis de mennesker, der har haft tillid til os, og som nu er stolte forældre til glade, sunde børn.

Ole Schou fortæller historien om, hvordan Cryos startede:

Ole Schou, founder of Cryos" Jeg ved ikke, hvorfor jeg havde den drøm i 1981. Men af en eller anden mærkelig grund vidste jeg, det øjeblik jeg vågnede, at jeg var nødt til at vide alt, der var værd at vide om frossen sæd. Det blev lidt af en besættelse, og jeg læste praktisk talt alle de bøger og hver eneste opgave, der nogensinde var skrevet om emnet. Jeg havde ingen anelse om, at jeg rent faktisk var blevet en af de førende eksperter inden for emnet, uden at jeg var uddannet inden for naturvidenskab. 

Heldigvis var jeg i stand til at kombinere min viden om frossen sæd med en HD i Business & Administration og kunne efterhånden opbygge en succesrig kommerciel virksomhed. Ved at udnytte min viden om processen for nedfrysning og opbevaring af menneskesæd begyndte jeg at samarbejde med læger og klinikker, som var meget tilfredse med mit arbejde og mit produkt. Forretningen tog fart, og i begyndelsen blev mit kontor og laboratorium oprettet hovedsageligt som en service til opbevaring af frossen sæd. Donorprogrammet blev grundlagt i 1990, og den internationale efterspørgsel voksede hurtigt.

Senere startede vi ligeledes på at specialisere os inden for nedfrysning af æg. Det betyder, at vi kan hjælpe endnu flere mennesker i hele verden med at blive forældre."

Cryos' historie

Timeline icon
I dag

Cryos leverer til mere end 100 lande

Timeline icon
2017

Cryos kan med stolthed fejre 30 års jubilæum

Timeline icon
2016

Cryos åbner den første uafhængige ægbank i USA

Timeline icon
2015

Cryos åbner en afdeling i Odense (Danmark)

Timeline icon
2015

Filialen i USA flytter fra New York til Orlando, Florida

Timeline icon
2014

Cryos opnår et leveranceomfang på mere end 70 lande

Timeline icon
2013

Cryos lancerer ny hjemmeside på 19 sprog, som er tilgængelig fra både computer, tablet og mobil

Timeline icon
2009

Cryos opnår et leveranceomfang på mere end 50 lande

Timeline icon
2009

Cryos begynder at levere til private kunder

Timeline icon
2008

Cryos åbner en afdeling i Aalborg (Danmark)

Timeline icon
2007

Cryos bliver licenseret vævcenter ifølge EU's retningslinjer

Timeline icon
2006

Cryos begynder at arbejde med ID Release donorer

Timeline icon
2003

Filialen i USA flytter fra Seattle til New York

Timeline icon
2001

Cryos åbner Scandinavian Cryobank i Seattle, USA

Timeline icon
1994

Cryos åbner en afdeling i København (Danmark)

Timeline icon
1990

Donorprogrammet bliver etableret

Timeline icon
1987

Cryos bliver grundlagt i Aarhus, Danmark

Timeline icon
1981-1987

Ole bruger det meste af sin tid på at forske

Timeline icon
1981

Grundlæggeren, Ole Schou, har en drøm om frossen sæd