En drøm gik i opfyldelse

Det hele begyndte med en underlig drøm om frossen sæd. I dag er Cryos International - Denmark verdens største sædbank. Ole Schou, stifter, fortæller historien.

Ole Schou, founder of Cryos "Jeg ved ikke hvorfor jeg havde den drøm tilbage i 1981. Men af en eller anden underlig årsag var jeg bare nødt til at finde ud af
alt hvad der var værd at vide om frossen sæd. Det blev en slags besættelse, og jeg læste faktisk hver eneste bog og hver eneste opgave, der nogensinde var skrevet om emnet. Jeg havde ingen anelse om, at jeg pludselig var blevet en af de ledende eksperter på området, endda uden at være uddannet indenfor naturvidenskab. 

Heldigvis var jeg i stand til at kombinere min viden om frossen sæd med en H.D. i Business & Administation, og efterhånden bygge en succesrig kommerciel virksomhed op. Ved at udnytte min viden om processen for nedfrysning og opbevaring af menneskesæd, begyndte jeg at samarbejde med læger og klinikker, som var meget tilfredse med mit arbejde og mit produkt. Forretningen tog fart, og i begyndelsen blev mit kontor og laboratorium oprettet hovedsageligt som en service til opbevaring af frossen sæd. Donorprogrammet blev grundlagt i 1990, og den internationale efterspørgsel voksede hovedsageligt."

Hos Cryos International - Denmark sætter vi en ære i ikke bare at være verdens største sædbank, men også i at have det største udvalg af donorer, samt gratis adgang til online donorsøgning. Vi har verdens største udvalg af anonyme og ikke-anonyme donorer, og vi kan ydermere prale af at have det største antal registrerede graviditeter i verden.

Cryos leverer til mere end 100 lande verden over. Vores internationale succes kan dog ikke udelukkende tilskrives vores avancerede forskning og udvikling. I sidste ende handler det om mennesker: De folk, der arbejder for Cryos, vores fantastiske donorer og, først og fremmest, alle de mennesker, der har haft tillid til os, og der, som følge af vores arbejde, nu er stolte forældre til glade, sunde børn.

I 2017 kan Cryos med stolthed fejre 30 års jubilæum. 30 år med forskning og udvikling nationalt og internationalt er gået. Den "underlige drøm om frossen sæd", som forplantede sig i en vision om at hjælpe barnløse med at få drømmen om et barn opfyldt, er stadig drivkraften i virksomheden. Som verdens største sædbank og som international sæd- og ægbank i USA, er det stadig vores mission at levere sæd og æg af høj kvalitet fra udvalgte og screenede donorer af alle etniciteter og fænotyper.