Sådan bliver du sæddonor

I denne guide kan du lære, hvordan du bliver sæddonor step by step – fra indsendelse af ansøgning til godkendelse som sæddonor.

Før du kan begynde at donere som sæddonor hos Cryos, skal du igennem et par steps. På den måde sikrer vi os, at du er sund og rask nok til at blive sæddonor.

icon

1. Udfyld ansøgningsskema

Før du besøger en af vores afdelinger, skal du udfylde et ansøgningsskema og booke tid til en indledende sædprøve. Du kan finde ansøgningsskemaet her.

2. Indledende sædprøver

Når du har indsendt din ansøgning og booket en tid, skal du besøge en af vores afdelinger for at lave en indledende sædprøve. Vi analyserer prøven for at se, om din sædkvalitet er god nok til at blive sæddonor, og vi kontakter dig med resultatet af analysen. Vi beder dig muligvis om at lave yderligere 1-2 sædprøver, som vi kan analysere.
For at sikre god sædkvalitet bør du ikke have haft udløsning i 2-3 døgn før du laver en sædprøve hos Cryos.

icon
icon

3. Klinisk undersøgelse

Hvis din sædkvalitet er god nok til at blive donor, vil vi sende et online spørgeskema om dit helbred. En sundhedsperson fra Cryos vil gennemgå dine svar. Herefter finder vi en tid til en klinisk undersøgelse hos Cryos, hvor vi blandt andet tager blod- og urinprøver.
Husk at medbringe gyldig billedlegitimation.

4. Godkendelse

Vores sundhedsperson vil lave en foreløbig godkendelse, og du kan begynde at donere. Når resultaterne for blod- og urinprøverne er modtaget, vil du blive endeligt godkendt. Du får op til 500 kr. for hver godkendt donation som kompensation.

icon

Har du spørgsmål til processen?

Hvis du har spørgsmål til processen med at blive sæddonor hos Cryos, er du velkommen til at kontakte en af vores afdelinger.