Sådan bliver du sæddonor

Her kan du læse, hvordan du kommer i gang som sæddonor.

Inden du indsender din ansøgning, kan du læse mere om, hvad det kræver at blive sæddonor hos Cryos. Derudover har du også mulighed for at læse om og tage stilling til, hvilken slags sæddonor, du ønsker at være. Dit valg i ansøgningsskemaet er dog ikke bindende.

Anonym eller Ikke-anonym og Basisprofil eller Udvidet Profil.

icon

1. Udfyld ansøgningsskema

Du kan udfylde vores onlineansøgningsskema her.

2. Indledende sædprøver

Når du har indsendt din ansøgning, vil du blive kontaktet af en af vores medarbejdere om det videre forløb. Til at starte med skal du aflevere 1-3 indledende sædprøver. Du kan aflevere sædprøverne, når det passer dig inden for vores åbningstid. For at sikre en god kvalitet bør du ikke have haft sædudtømning i 2-3 døgn før fremmøde.

icon
icon

3. Donoraftale og klinisk undersøgelse

Senest efter tredje sædprøve bliver det besluttet om din sædkvalitet opfylder kravene for godkendelse. Du vil blive kontaktet angående resultatet. Ved godkendelse skal du udfylde et elektronisk spørgeskema om dit helbred. Sundhedspersonen vil gennemgå spørgeskemaet.

Herefter skal vi aftale en tid, hvor du skal udfylde en donoraftale og til kliniske undersøgelse, hvor der bl.a. vil blive taget urin- og blodprøver. Husk at medbringe ID i form af pas eller kørekort.

4. Godkendelse

Sundhedspersonen vil lave en foreløbig godkendelse. Når resultaterne for blod- og urinprøverne er modtaget, vil du blive endeligt godkendt. Du får op til 500 kr. for hver godkendt donation som kompensation.

icon

Karantæne før din sæd bliver frigivet

Som godkendt sæddonor skal du aflevere mindst 10 godkendte prøver (= et "batch") i løbet af max 10 uger. Først herefter kan sæden frigives til brug. Når det første batch er afsluttet, starter du blot på et nyt. 

Har du spørgsmål, så kontakt Cryos

Har du spørgsmål vedrørende dét at blive sæddonor, er du altid velkommen til at kontakte Cryos eller komme forbi til en uforpligtende samtale.

Cryos er en sædbank, der gør meget for, at sæddonorerne føler sig godt tilpas, og at omgangstonen er åben og uhøjtidelig.