Din kompensation

Som sæddonor modtager du en kompensation som tak for din hjælp. For mange er en stor del af belønningen ved at være sæddonor glæden ved at hjælpe andre, men du skal selvfølgelig også have en økonomisk belønning for din ulejlighed.
Hvis du bliver sæddonor inden den 1. januar 2019, tilbyder vi dig som noget helt særligt gratis opbevaring af din sæd. På den måde fastfryser du din nuværende sædkvalitet i 10 år.

Beløbet, som du får udbetalt, betragtes principielt som en ulempe- og transportkompensation. Der er derfor ikke tale om betaling for din sæd. 

Almindelig kompensation

Som sæddonor kan du få op til 500 kr. pr. donation. Hvis du donerer tre gange om ugen, kan det blive op til 6.000 kr. om måneden. Beløbet regnes ud på baggrund af sædkvalitet, mængde af hver enkelt sædprøve du afleverer samt afhænger af profiltype. Du er altid sikret minimum 100 kr. for en donation – selv hvis prøven ikke godkendes. Din kompensation kan udbetales, når du har lavet 10 donationer (også kaldet et batch), og din blod- og urinprøve er godkendt. Når et batch er afsluttet, starter du blot på et nyt.

Bonusbeløb 

Ud over den almindelige kompensation har du også mulighed for at få udbetalt bonusbeløb. Vælger du at udfylde en udvidet profil, får du et bonusbeløb på 1.500 kr., og som ikke-anonym donor modtager du en bonus på 500 kr. for udfyldelse af samtykkeformularer. Bonusbeløbene er engangsbeløb og udbetales sammen med din almindelige kompensation.

Pengene kan udbetales kontant og anonymt. Du skal selv indberette til skat.

Gratis opbevaring af din sæd i 10 år

Som noget nyt tilbyder vi dig gratis opbevaring af din sæd de næste 10 år, hvis du ansøger om at blive sæddonor hos Cryos inden den 1. januar 2019 og bliver godkendt som donor. Opbevaringen kaldes et sæddepot, og det har en værdi af mere end 10.000 kr.

Et sæddepot betyder at du kan få nedfrosset din sæd med din nuværende sædkvalitet og senere i livet få den optøet til brug for en graviditet, hvis din sædkvalitet til den tid skulle være blevet væsentligt forringet. Nedsat sædkvalitet opleves f.eks. efter nogle sygdomsforløb.

For at få lavet et sæddepot skal du aflevere en sædprøve, som vi fryser ned og opbevarer for dig i 10 år. På den måde forbedrer du muligheden for, at du senere i livet kan få børn, selv hvis du skulle opleve at få nedsat sædkvalitet.  

Du kan læse mere om sæddepot her.   

Ansøg her

 
Har du spørgsmål, så kontakt Cryos
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på email eller telefon +45 8676 0699.